Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hiçbir Şey Öğretmen ve Öğrencilerin Hayatından Daha Önemli Değildir

Samandağ Eğitim Sen, Covid-19,

Samandağ Eğitim Sen, Covid-19, okulların açılması, hizmet içi eğitim seminerlerini değerlendirdi

Samandağ Eğitim-Sen şubesi, dönem başı genişletilmiş yürütme kurulu toplantısında Covid-19, okulların açılması, hizmet içi eğitim seminerleri ile okulların genel sorunları ve özellikle salgın sürecini değerlendirdi.
Yapılan değerlendirmede “Riskler güncelliğini koruyor. Bu nedenle üyelerimizin kendilerini güvende hissetmedikleri (koşulların sağlanmadığı) ortamları tutanakla tespit edip en kısa sürede sendikamızla irtibata geçmeleri konusunda bilgilendirilmesine karar verdik” denildi.
Hiçbir üyenin okulların açılmamasını bir fırsat olarak görmeyeceğinin altının çizildiği değerlendirmenin devamında; “Tam tersi Eğitim-Öğretim faaliyetlerinin, koşulları da sağlanarak bir an önce yürütülmesi derdi ve çabası içindedir. Ancak hiçbir şey üye ve öğrencilerimizin hayatından ve sağlığından daha önemli ve öncelikli değildir. Bu nedenle, eğitimi-öğretimi yaşamsal algılamasına rağmen üyelerimizin, kendilerinin ve öğrencilerinin, anayasal, uluslararası sözleşmelerde geçen, başta yaşama ve sağlık olmak üzere temel haklar ile ilo (uluslararası çalışa örgütü) sözleşmelerinin, (sağlıksız iş koşullarından kaçınma hakkı dâhil) dayanağı ile hayatını ve sağlığını öncelemesi bir haktır. Sendikamız gerekmesi durumunda bu hakkın kullanımında üye ve öğrencilerini temel görevi olarak sonuna kadar sahiplenecektir” diye kaydedildi.
Üyeleri gönderilen mesaj metninde ise şunlara yer verildi: “Sendikamız iletişim ağı üzerinden, okulların açılmasıyla birlikte ülke genelinde covid-19’a bağlı vakaların ve ölümlerin arttığı, karantinaların yaygınlaştığı bilgileri gelmektedir. Bu nedenle gerek okullarda gerek kurs ve hizmet içi çalışmalarda güvenli ortamın olmaması durumunda durumun tutanak altına alınması ve derhal sendikamızla irtibata geçilmesi son derece önemlidir.”
-Mehmet ÖZGÜN-