Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hz. Ayşe Kız İ.H.L.

Hatay’ın sıra dışı okullarından…

Hatay’ın sıra dışı okullarından…

Türkiye’de 4. Kız Arapça Dil Hazırlıklı Proje okullarından biri

İlimizin, birçok farklı özelliği ile sıra dışı resmi okullarından biri olan Antakya Narlıca’daki Hz. Ayşe Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Türkiye’deki 4. Kız Arapça Dil Hazırlıklı Proje okullarından biri olarak eğitim-öğretime devam ediyor. Okul Müdiresi Firdevs Kılıç, 2014/2015 eğitim öğretim yılında açılan Hz. Ayşe Kız İmam Hatip Lisesi ile ilgili şu tanıtım bilgilerini verdi:
“Hz. Ayşe Kız Anadolu İ.H.L., genç yaşta olmasına rağmen sahip olduğu fiziki imkânlar, okul idaresi, öğretmen-leri ve eğitim paydaşlarının yüksek motivasyonu ve sahip oldukları değerli içerikleri sayesinde geniş bir deneyime ve başarıya sahip. Geniş ve yeşillendirilmiş okul bahçesi, yüzme havuzu, yaklaşık 300 kapasiteli ev konforunda öğrenci pansiyonu, yemekhanesi, konferans ve etüt salonları, masa tenisi, voleybol, geniş satranç alanları, şark oturum köşesi, bilim sohbet ve içerik köşesi ve daha birçok okul içeriği imkânları olan okul her geçen gün öğrencileri ile beraber üretmeye ve ürettiklerini öğrencileri ile paylaşmaya devam etmektedir.
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ve Hatay Müftülüğü ile yapılan birliktelik başarılı işlere imza atarken, her branş bazında üniversitenin değerli hocalarının yardımı alınıyor. Müftülüğün de hafızlık eğitimi konusundaki değerli destekleri ile zihin ve gönül eğitimi üzerinde değerli bir alana geçmiştir. Ayrıca Gençlik Merkezi ile beraber yürütülen değerler eğitimi akademisi çalışmaları da ebru, tezhip, çini ve ney eğitimi ile desteklenmektedir.
Bölgesel ve bölge dışında faaliyet gösteren devlet ve eğitim kurumları ile yapılan eğitsel içerikli protokoller, okul içerisinde ve dışarısında öğrenci etkinlikleri, öğretmenler ile sık sık birebir yapılan öğrenci koçluğu verimliliğindeki eğitim süreci kontrol ve denetimleri, öğrencilerin öğrenme süreçlerini etkin bir şekilde yönet-mekte ve bunun yanında onların milli, manevi irfan ve ihsan kodlarını tanıyıp benimsemelerine yöneliktir. Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanan Anadolu İmam Hatip Lisesi programı-na dahil olan okul, Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri ile aynı programı da uygulayacak olmasının bilgisi ve bilinciyle eğitim, öğretim, kadro ve materyallerini buna göre oluştur-muştur. Bölgemiz ve ülkemizin yükselen bir değeri olduğu bilinci, inancı ve çabasıyla milli, dini, kültürel, bilimsel, çağdaş ve modern eğitim anlayışını daha da ileri taşıma gücü ve bilinci içerisinde olan Hz Ayşe Kız İmam Hatip Lisesi, kısa sürede eğitimde elde ettiği başarı çıtasını daha yukarıya taşıma hedefindedir.” -Cemil Yıldız-