Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Cilvegözü kapısında sıkı önlem

Cilvegözü kapısında sıkı önlem
Yardım ve Gıda TIR’ları dışındakilere geçiş yasaklandı…
İlimiz Cilvegözü sınırı kapısında önlemler sıkılaştırıldı. Edinilen bilgiye göre, yardım ve gıda malzemesi dışında, ne taşırsa taşısın, TIR’ların geçişlerine izin verilmiyor. Buna göre, Cilvegözü Sınır Kapısı’dan insani yardım, gıda, ilaç, temizlik maddeleri dışında malzeme taşıyan TIR’ların geçişi yasaklandı. Türkiye sınırı ötesindeki, Babel Hava Sınır Kapısı ve civarındaki çatışmalar dolayısıyla, Cilvegözü Sınır Kapısı, ilaç ve gıda maddesi dışındaki taşıma gerçekleştiren TIR’lara kapatılırken, yardım TIR’ları ise karşı tarafa geçebiliyor.

Elçi Ziyareti Savaş’a
Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi CHO Yun-Soo, Perşembe günü geldiği ilimizde bazı incelemeleri yanı sıra, Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı da ziyaret etti. BŞB Başkanı Savaş, konuğunu ağırladıktan sonraki değerlendirmesinde, “Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi CHO Yun-Soo ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Garip Suriyeli!
Antakya’da bir memuru şikayet etti, dilekçesinde adres olarak boş bir arsayı gösterdi.
Antakya’da yaşayan Abdulkader İbrahim adlı Suriye uyruklu vatandaş, bir kamu görevlisini şikayetinde, dilekçesinde adres bölümüne ‘BOŞ ARSA’ yerini yazdı. Başsavcılık ve Hatay Valiliği, şikayetçinin adresi olmadığından, adres olarak da boş bir arsayı gösterdiğinden ötürü yasal olarak duyuru yöntemiyle şikayetin akıbeti konusunu tebliğ etmek zorunda kaldı.
Hatay Valiliği tebliğinde, “Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 14/05/2017 tarih ve 2017/8868 soruşturma nolu yazısı ve eklerine istinaden başlatılan ön inceleme neticesinde; Hatay Valiliği tarafından 4483 sayılı Kanun gereğince verilen 10/07/2017 tarih ve 2017/73 sayılı ‘Soruşturma İzni Verilmemesine’ dair karar, şikâyetçi Suriye uyruklu Abdulkader İbrahim’in vermiş olduğu adresin boş arsaya geldiği tespit edildiğinden tebliğ edilememiştir. Bu nedenle, 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 29. Maddesi gereğince ilan usulü ile tebligat yapılmasına, bu karara karşı itiraz edilmesi gerektiği takdirde, bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren şikâyetçinin 10 (on) gün içerisinde itiraz dilekçesini yetkili idari yargı merciine göndermek üzere kararı veren makama verilmesi gerektiği hususu ilanen tebliğ olunur” denildi.

Hatay’da FETÖ şüphelisi 42 kişi adliyeye sevk edildi
11 KİŞİYE TUTUKLAMA
Şüphelilerden 23’ü Adli kontrol, 8’i Savcılık talimatıyla serbest kaldı, firari 6 kişi ise aranıyor
İlimizde FETÖ-PDY soruşturması kapsamında ‘By-Lock’ kullandıkları belirlenen 48 kişiden yakalanan 42’si adliyeye sevk edildi. Perşembe günü adliyeye çıkartılan 42 kişiden 11’i tutuklanarak cezaevine konuldu. 23 Kişi adli kontrol şartıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak, 6 kişi ise Savcılık talimatı ile serbest bırakıldı:
Bu arada firari 6 kişinin ise arandığı kaydedildi.
Hatay Valiliği konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Emniyet birimleri tarafından FETÖ/PYD silahlı terör örgütüne üye olmak suçu kapsamında ‘By-Lock kullandıkları tespit edilen toplam 48 şüphelinin yakalanmasına yönelik 24 Temmuz 2017 Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında eş zamanlı operasyon düzenlenmiştir. Düzenlenen operasyonlar neticesinde 42 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış olup, 6 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise halen devam etmektedir. Gözaltına alınan şüphelilerinde 11’i adli makamlarca tutuklanarak cezaevine konulmuş, 23 şüpheli adli kontrol şartı ile 8 şüpheli ise savcılık talimatı ile serbest bırakılmıştır.”

Suriyeli Çalıştayı
İLKİ PAZARTESİ GÜNÜ
Geçici koruma statüsündeki Suriyelilere yönelik “Rehberlik ve Özel Eğitim Kılavuz Kitapları Hazırlanması Çalıştayı Programı” ilimizde yapılıyor. İki bölümden oluşan çalıştayın ilki Pazartesi günü yapılıyor. 7 Ağustos Pazartesi günü saat 09.30’da Savon Otel’deki açılışın ardından, 2.bölüm çalışma, aynı haftanın sonunda 12 Ağustos Cumartesi günü yine aynı saatte ve aynı yerde devam edecek.

Meteoroloji uyarısı
Yağış Geliyor
Meteoroloji, ilimizin, Dörtyol ve Erzin bölgeleri ağırlıklı olmak üzere, sağanak yağışların etkisi altına gireceğini duyurdu. Meteoroloji tahmini şöyle:
“Doğu Akdeniz’de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Hatay’ın kuzey kıyı ilçelerinde (Dörtyol ve Erzin) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Yayladağı Aba Kültür Festivali
Dün Başladı
Yayladağı Belediyesi etkinliği olarak geleneksel hale getirilen “Aba ve Kültür Festivali” dün başladı. Etkinlikler bugün ve yarın da devam ediyor.

Samandağ Belediyesi destekli Bisiklet Festivali:
24-26 AĞUSTOS’TA
Samandağ Belediyesi destekli “Bisiklet Festivali” bu ayın sonunda yapılıyor. Antakya Bisikletli Doğa Gezginleri (ABİSDOG) Başkanı Aydın Kılıç, “Bu yıl 2’ncisini düzenleyeceğimiz Hatay Daphne Bisiklet Festivali’nde çok keyifli, lezzetli ve muhteşem bir festival sizi bekliyor” mesajı verdi. ABİSDOG Başkanı Kılıç, Samandağ Belediyesi desteğiyle 24-25 ve 26 Ağustos tarihlerinde düzenleyecekleri Festival ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Bir bisiklet sevdalısı olarak, bizler, bisikleti araç değil bir amaç olarak gördük. İnsanlarımıza bisiklet sporunu aşılamak, doğamıza ve sağlığımıza olan faydalarını göstermek, Hatay ilimizin tanıtımını yapmak, Antakya insanının sıcaklığını ve hoşgörüsünü, her ırktan insanın nasıl beraber yaşadığını ve yaşayabileceğini göstermek, Antakya mutfağının muhteşem lezzetlerini, doğasını ve tarihî yerlerini dışarıya yansıtmak adına, ABİSDOG (Antakya Bisikletli Doğa Gezginleri ) olarak bu yola baş koyduk. Bu yıl 2’sini gerçekleştireceğimiz Hatay Daphne Bisiklet Festivali’ne gelecek insanlarımızı Bisiklet Festivali’ne çağırmıyoruz, onları, bize gelen ve evimizde konuk ettiğimiz bir misafir gibi ağırlıyoruz.”

MKÜ’de Üzüm Satışları
Hatay MKÜ Tayfur Sökmen Kampüsü’ndeki çarşı kompleksinde, üniversite bahçelerinde yetiştirilen özel ürün üzüm satışlarının satışına başlandığı duyuruldu. Duyuru şöyle: “Üniversitemiz çarşı kompleksinde yer alan satış alanında üzüm satışları başlamıştır.”

Özel okul teşviki
Yeni eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek desteğe ilişkin Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğe göre, 75 bin öğrenci ilk defa olmak üzere, toplam 340 bin öğrenci teşvikten yararlanacak.

Özel Okul öğrencilerine destek:
Koşullar Belli Oldu
Maliye Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan “2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılında Özel Okullarda Öğrenim Görecek Öğrenciler İçin Eğitim ve Öğretim Desteği Verilmesine İlişkin Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı. Tebliğe göre, eğitim ve öğretim desteğinden, özel okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim alanlar da 48-66 aylık olmak şartıyla en fazla bir eğitim-öğretim yılı süresince yararlandırılabilecek. Eğitim ve öğretim desteği, Bakanlıkça eğitim kademelerine göre her derslik için belirlenen asgari öğrenci sayısının üzerinde ve her halükarda derslik başına belirlenen azami öğrenci sayısını geçmemek üzere verilebilecek. Eğitim ve öğretim desteği verilecek toplam öğrenci sayısı her yıl Maliye ve Milli Eğitim Bakanlıklarınca belirlenecek.
– DESTEK TUTARLARI-
Okul öncesi eğitim kurumlarındaki 6 bin öğrenciye 3 bin 60 lira, ilkokuldaki 15 bin öğrenciye 3 bin 680 lira, ortaokuldaki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira, lisedeki 15 bin öğrenciye 4 bin 280 lira ve temel lisedeki 24 bin öğrenciye ise 3 bin 680 lira destek verilecek. 75 bin öğrenci, bu yıl ilk kez eğitim öğretim desteğinden yararlanacak. Yeni eğitim öğretim yılında, önceki yıllardakiler de dahil olmak üzere 340 bin öğrenciye destek verilecek.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekesi ve trafolara yönelik bakım ile onarım sırasında kesinti uyguluyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Altınçağ Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Numuneevler Mahallesi 3, 7 ve 12 Nolu Sokaklara 9:30-17:30 saatleri arası,
Payas İlçesi Karşı Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Uluçınar Mahallesine 9:00-16:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük Mahallesi Atatürk Sokağa 13:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu Mahallesi Sıradaşlar Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Haymaseki Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Derekuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Çerçikaya Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Suçıkağı, Aşkarbeyli ve Düğünyurdu Mahalleleri ile İsmet İnönü Mahallesi Şahin Tepesi Mevki Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Oğlakören Mahallesi Oğlakören Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Altınözü İlçesi Sofular Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Alazi Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Delibekirli, Çamseki, Kurtlusarımazı ve Yılanlı Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Bağlar, Bahçelievler ve Yeni Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasında ba-kım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nin şehir şebeke-si ile trafolara yönelik çalışmaları sırasında kesinti uygulanıyor. Yarın ilimizdeki kesinti programı şöyle:
Kumlu İlçesi Fevzi Çakmak, Cumhuriyet ve Gökçeoğlu Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Pınarbaşı Mahallesi 175, 177, 178, 178/2, 326, Pınarbaşı ve Doktor Sadık Ahmet Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Azganlık Mahallesi Erikli ve Kürdün Tarlası Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Haymaseki Mahallesi Saz Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Ocaklı Mahallesi Yunus Emre Sokağa 9:00-16:00 saatleri arası,
Payas İlçesi Kürtül Mahallesi Atatürk Sokak, İstiklal Mahallesi Güven ve Sümbül Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Dedemli Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında Bakım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.