Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Özhaseki Yarın Hatay’da Çevre

Özhaseki Yarın Hatay’da
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yarın Hatay’a geliyor. Özhaseki’nin, yarınki Hatay programında Valilik ziyareti yer almakla birlikte, öğleden sonra Antakya Belediyesi’nin Emek ile Aksaray Mahallelerinde başlatacağı “Kentsel Dönüşüm Uygulaması” kapsamındaki yıkım başlangıcı törenine katılacağı da öğrenildi.

Ortadoğu Savaşları Paneli
Cumartesi Antakya’da
Hafta sonunda, Antakya’da, konusu “Ortadoğu’da Halklar ve Savaşlar” olan bir panel düzenleniyor. Panele konuşmacı olarak şu isimler katılıyor:
Enis Nakkaş-Lübnanlı Yazar
Mete Çubukçu-Gazeteci
Kenan Kalyan
Doç. Dr. Yunus Emre
Hasan Sivri
Etkinlik, 28 Ekim Cumartesi gü-nü saat 14.30’da Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Şefik Çirkin “İyi Parti”de
MHP’nin bir önceki dönem Milletvekili Şefik Çirkin, dün kuruluşu açıklanan İyi Parti Kurucular Kurulu’nda yer alıyor. Şefik Çirkin, yeni Parti’nin kuruluş çatısında ismi yer alan 200 siyasetçiden biri.

Medeniyetler Korosu Ankara Konseri
30 Ekim Pazartesi Günü
Antakya Medeniyetler Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla önümüzdeki hafta başında başkentte bir konser veriyor. Yılmaz Özfırat’ın koordinesindeki Antakya Medeniyetler Korosu Ankara Konseri, 30 Ekim Pazartesi günü Başkent Yenimahalle’de, Milli Eğitim Bakanlığı’na ait Beşevler Kampüsü’nde verilecek.

İrfan Değirmenci Gösterisi
2 Kasım’da Antakya’da
İrfan Değirmenci’nin “ünlü olma, şöhretle baş etme, şöhreti toplumun faydasına kullanma” gibi konuları mizahi bir dille irdelediği iki perdelik, müzikli tek kişilik gösterisi 2 Kasım perşembe günü ilimizde sahneleniyor. Sunum, 2 Kasım Perşembe 20:00’de Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde.

N.Güven A.L. Kantini Kiralama İşi Yarın
Defne ilçesinde yeni yapılan Nezahat Güven Anadolu Lisesi’nin kantini kiralanıyor. Okul kantini kiralama ihalesi 27 Ekim Cuma günü İlçe Milli Eğitim’de saat 14.15’te yapılıyor. Nezahat Güven A.L. kantini, 68 m2 büyüklüğünde olup, yıllığı 17.500 TL’ye kiralanacak. Okulda halen 237 öğrenci öğrenim görmekte.

Başkentte Hatay Günleri 1-5 Kasım’da
Önümüzdeki hafta sonunda Ankara’da “Başkentte Hatay Günleri” kutlaması yapılıyor. Ankara Hataylılar Derneği organize-sindeki etkinliler 1-5 Kasım tarihlerinde yapılıyor. Et-kinliklerin adresi ise Ankara Atatürk Kültür Merkezi.

Meral Yılmaz’ın acılı günü…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakülte Sekreteri Meral Yılmaz, Anneanne acısı yaşadı. Meral Yılmaz’ın Anneannesi vefat etti ve Salı günü Yayladağı’na bağlı Şenköy Mahallesi’nde toprağa verildi.
ANTAKYA, merhumeye Allah’tan rahmet, Ailesi ve yakınlarına başsağlığı diler.

BŞB Tiyatrosu oyunu minikler için
Yarın Cengiz Topel İ.O.’da
Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, yarın Defne ilçesi Elektrik Mahallesi’ndeki Cengiz Topel İlköğretim’in sahnesinde ‘Su Macerası’ adlı okul öncesi oyunla minik öğrencilerle buluşacak.
Oyun, gün boyu okulda öğrencilere gösterilecek.

Kamuda F Klavye
Dönüşüm 31 Aralık 2017’ye kadar…
Kamu kurum ve kuruluşlarının F klavyeye geçişi, Başbakanlık Genelgesi’ne göre bu yılın sonunda gerçekleşmiş olacak. 10 Aralık 2013 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi’ne göre, F klavyeye kademeli bir geçiş sağlanarak, halen kullanımda olan klavyelerin 2017 yılı sonuna kadar F klavyeye dönüştürülmesi öngörülüyor. Buna göre, 31 Aralık 2017 tarihi itibariyle, yılsonuna kadar tüm kurumlarda F klavyeye geçilmiş olacak.

Polisten sahte içki operasyonu …
Defne ilçesinde düzenlenen sahte içki operasyonunda şarap ve rakı ele geçirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, piyasaya sahte alkol sürüleceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.
Polis ekipleri, Harbiye Mahallesi’nde bulunan bir bakkala ait depoda yaptığı aramada, plastik bidonlar içinde 429 litre şarap, 145 şişe el yapımı şarap, bidonlar içerisinde 50 litre rakı ve 80 şişe sahte rakı ele geçirildi.
Olayla ilgili iş yeri sahibi A.K. (62) gözaltına alındı.

DOĞAKA 5 Personel Alıyor
1 Denetçi, 3 Uzman ile 1 Destek Personeli
Hatay Osmaniye ve Kahramanmaraş illerini bünyesinde barındıran, merkezi de ilimiz Antakya’da olan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), 5 kalifiye eleman alıyor. Konuya ilişkin yapılan bilgilendirmeye göre; Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye illerinden oluşan TR63 bölgesinde faaliyet göstermekte olan Ajans’ta çalışmak isteyen, dinamik, analitik düşünebilen, takım çalışmasına yatkın, kendine güvenen, iletişime açık, pozitif düşünen, üretken, değişen çalışma koşullarına uyum sağlayabilen, seyahat engeli bulunmayan 1 (bir) Denetçi, 3 (üç) Uzman, 1 (bir) Destek Personel alımı yapılacak.
Yapılan açıklamada, “DOĞAKA’nın merkezi Hatay ilinde olup, Ajans faaliyet alanlarını Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illeri oluşturmaktadır. Sınavda başarılı olanlar, bu illerden, Ajans’ın uygun göreceği herhangi birinde istihdam edilecektir. Adaylar, sınava giriş ve başvuru şartlarını ajansın web sitesi olan www.dogaka.gov.tr ile www.kalkinma.gov.tr, www.hatay.gov.tr, www.kahramanmaraş.gov.tr ve www.osmaniye.gov.tr internet adreslerinden öğrenebilir ve www.dogaka.gov.tr adresinden başvuru yapabilirler” denildi.
Bu arada, sınav başvuru tarihleri 14-28 Kasım olarak gösterilirken, başvuru son tarihi de 1 Aralık olarak ifade edildi. Sözlü sınav ise 6 Aralık 2017 tarihinde yapılacak.

Kızılay’ın 10 yardım Tır’ı Cilvegözü’nden çıkış yaptı …
Türk Kızılayınca İdlib’deki ihtiyaç sahipleri için temin edilen yardımları taşıyan 10 tır, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yaptı. Çeşitli sivil toplum kuruluşları aracılığıyla temin edilen giyim, hijyen ve tıbbi malzemelerden oluşan yardımların yüklendiği 10 tır, Reyhanlı ilçesine geldi.
Sınır kapısından geçen tırlardaki yardımların İdlib ve kırsalındaki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı bildirildi.
Son 3 günde Türk Kızılayı aracılığıyla İdlib’deki yardıma muhtaç Suriyelilere 47 tır insani yardım malzemesi gönderildiği öğrenildi.

Esnafın ‘ambalaj’ derdi!
Meyve ve sebzelerin üretimden satışa kadar ambalajlı ve soğuk zincir sistemi ile satılması zorunluluğunu değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Özel ambalaj ve soğuk zincir sistemiyle taşınıp satılma zorunluluğu fireyi yalnızca satışa kadar önler. Çünkü ambalaj sistemi bir maliyet getireceğinden meyve sebzeler birden fazla paketlenecektir. Örneğin bir tek portakal almak isteyen vatandaş fazla almak zorunda kalacak dolayısıyla yiyemediği israf olacaktır. Bununla beraber havasız ortama dayanıklı olmayan ürünler için kullanılan koruyucu kimyasallar da sağlığı tehdit eder’ dedi.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji teminine yönelik şehir şebekeleri ile trafolardaki bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uyguluyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesine 9:15-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 638, 633, 635, 457 ve Yıldıztepe Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Tatarlı, Işıklı ve Kale Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Bakras Mahallesi Şevket Çalışkan ve Elçibey Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Çerçikaya Mahallesine 9:30-16:30 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeniyurt Mah. Şehit Kerim Kök Caddesine 9:00-12:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Altınçağ Mahallesi Talatlar, Ünal Çıkmazı ve Karadeniz Sokaklarına 13:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Döver, Bahçeköy ve Yeşilpınar Mah. 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Orhanlı Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yoncadüzü Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:45-17:45 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Çakıryiğit, Kuşaklı, Alakuzu ve Akyayla Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Harran Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Tayfur Sökmen, Konuk, Nergizli, Varışlı, Özkurtuluş, Terzihüyük, Su-luköy, Karacanlık, Kuletepe, Karasüleymanlı ve Kumtepe Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arasında YG-Bakım Onarım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekesi ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında kesinti uyguluyor. Yarın ilimizdeki kesinti programı şöyle:
Arsuz İlçesi Akçalı ve Beyköyü Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Şehit Murat Uymaz ve 683 Sokaklarına 9:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Nardüzü Mahallesi Atatürk, 75.Yıl ve 49 Sokaklarına 10:00-16:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Fatih Mahallesi Gülevler, 25, 26 ve 27 Sokakları ile İssume Mahallesi Sokullu Mehmet Paşa Sokağa 9:00-12:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Halilbey Mahallesi Atik Sokağa 9:30-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Döver, Bahçeköy ve Yeşilpınar Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Yoncadüzü Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Erzin İlçesi Gökdere Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Fatih Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Yeşilova Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Uzunbağ Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Kurtuluş ve Çamaltı Mahallelerine9:00-12:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Tutlubahçe Mahallesine 13:00-17:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.