Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Kanal Patlaması İddiası Kırıkhan

Kanal Patlaması İddiası
Kırıkhan Karadurmuşlu-Kumlu arasındaki 2.kurutma kanalının patladığı ve suyun çevreye dağıldığı, Amik Ovası’ndaki durumun daha vahim hale gelebileceği öne sürüldü. Uzmanlar; Amik Ovası’ndaki vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğine dikkat çekiyor.

Havaalanı önünde su seviyesi 50 cm…
Yağışların yol açtığı sel baskını ile havalimanı yanındaki alanda su seviyesi 50-60 cm. civarında. Önceki gün ve dün yapılan ölçümlerde, havalimanının önü ile arkasındaki çim alanda su seviyesi 0,5 m. olarak ölçüldü.

Savaş’ın “Seçim Toplantısı” Pazartesi günü
Yaptıkları, Yapacakları
Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 21 Ocak Pazartesi günü saat 16.00’da, HATMEK Konferans Salonu’nda, ’31 Mart 2019 Hatay’ın Geleceği’ adlı bir seçim toplantısı yapıyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 31 Mart 2019 seçimlerinde yeniden aday olduğu belediye başkanlığı için düzenlenecek seçim toplantısında, dev projelerini Hatay halkı ile paylaşacak. Başkan Savaş’ın seçim toplantısına tüm Hatay halkının davetli olduğu bildirildi.

Defne Belediyesi hizmeti açılışı yarın
Turunçlu Defne Evi…
Defne Belediyesi’nin Turunçlu Mahallesi’nde yaptırdığı Defne Evi yarın törenle açılıyor. Yarınki Turunçlu Defne Evi açılışı saat 12.00’de yapılıyor. Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, yarınki açılışa tüm ilçe halkının davetli olduğunu duyurdu.

Hatay’da, Kültür Varlıkları Koruma Kurulu oluşturuldu
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak, ilimiz Hatay’da ‘Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ kuruldu. Karar, 11 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, “Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, doğrudan merkeze bağlı taşra teşkilatı olarak, Hatay ilinde ‘Hatay Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ kurulması; adı geçen Bakanlığın 25/9/2017 tarihli ve 194710 sayılı yazısı üzerine, 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanun’un 17’nci Maddesi’nin (d) bendine göre, Bakanlar Kurulu’nca 2/10/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır” denildi.
Hatay Valiliği de bir açıklama ile haberi teyit ederken; ilimizde mevcut tarihi ve kültürel varlıkların korunması, gelecek nesillere daha sağlıklı aktarılabilmesi amacıyla yürütülecek süreçleri yerinden takip etmek üzere, doğrudan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı bir taşra teşkilatı olarak “Hatay Kültür Varlıkları Koruma Kurulu” oluşturulması kararının Resmi Gazete’de yayımlandığı hatırlatıldı.
Valilik açıklamasında şöyle denildi:
“Bu kapsamda, personel ataması ve dört Kurul üyesinin görevlendirmesi yapılmıştır. Hatay ilimize ait olup, Adana Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nda bulunan dosyaların kısa süre içerisinde ‘Hatay Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na aktarılması ve konu ile ilgili çalışmaların 4 Mart 2019 tarihinde başlaması planlanmaktadır.”

Savaş’tan “Sömestr Mesajı”
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yarıyıl tatiline giren öğrencilerin iyi bir yarıyıl tatili geçirmelerini arzuladığını bildirdi. Savaş’ın sömestr mesajı şöyle:
“Öğrencilerimiz, bu seneki eğitim ve öğretim yılının ilk döneminde gösterdiği çalışmalarının karşılığı olan karnelerini aldı. Unutmamak gerekir ki, karne, eğitim-öğretim ortamlarında bir dönem boyunca sergilenen performansın geri bildirimidir. Kişiliği, zekâyı kategorize eden bir gösterge değildir. Öğrencilerimizin zayıf ve güçlü yönlerini analiz etmesine, eğer varsa eksikliklerini fark etmesine ve bir dahaki dönem için tedbirler almasına imkân sunar. Önemli olan, başarı notlarıyla birlikte çocuklarımıza gerekli ahlaki değerleri de kazandırabilmektir. Çocuklarımızın sosyal, zihinsel duygusal ve fiziksel potansiyellerinin gelişmesi amacıyla onları en iyi şekilde yetiştirmek öncelikli hedefimiz olmalıdır. İyi bir gelecek, iyi bir eğitimle olur.
Sevgili öğrenciler, karnelerinizdeki düşük notlar sizleri kesinlikle üzmemeli, aksine eksik yönlerinizi tamamlayarak daima başaracağınıza inanmalısınız. Bizler de her zaman olduğu gibi sizlere desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Sizlere, son derece eğlenceli, arkadaşlarınızla ve ailenizle özgürce vakit geçirebileceğiniz, mutluluk dolu bir tatil diliyorum. Sizlerin geleceği için fedakârlık gösteren değerli öğretmenlerimize de iyi tatiller diliyorum.”

Ahududu 30 Ocak’ta Antakya’da
Tiyatro dünyasının önde gelen isimleri; Suna Keskin, Melek Baykal ile Nedim Saban’ın rol aldığı “Ahududu” adlı tiyatro oyunu, bu ayın sonunda ilimizde sahneleniyor. 30 Ocak Çarşamba günü Antakya Meclis Kültür Merkezi’nde sahneleneceği duyurulan oyunda rol alan diğer sanatçılar şunlar:
Cem Güler, Halim Ercan, Birol Engeler, Bülent Seyran, Özgür Tekinoğlu, Dicle Alkan.
Oyunla ilgili biletlerin Biletix ya da Antakya Saray Caddesi’ndeki Saray Saatçilik’ten temin edilebileceği duyuruldu Oyunun yeni prodüksiyonunda başrollerde, Suna Keskin ve Melek Baykal var.

ÇEHOV Yarın Antakya’da
Antakyalı tiyatro severler, yarın ÇEHOV adlı oyunu izleme şansına sahip olacaklar. Oyun, Meclis Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de sahnelenecek. Bora Severcan’ın uyarlayıp yönettiği, ayrıca Çehov’u canlandırdığı oyunda, Melda Gür ile Murat Kodallı da rol alıyor.
Bir şey yapamamanın çaresizliği içerisinde kalmış insanların acıklı güldürüsünün ele alındığı iki perdelik oyunun müzikleri, besteci ve orkestra şefi Murat Kodallı tarafından besteledi. Oyunun dekorunu Candan Tuna, kostümlerini Melda Gür, ışık tasarımını ise Yüksel Aymaz hazırlıyor.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi, Karakuş, Milay, Can, Aksoy, Taş Köprü, Zühtü Çelebi, Abdullah Karaca Sokaklarına 9:00-16:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet, Alsancak, Yeni, Mimarsinan, Gündüz, Bahçelievler, Karataş, Delibekirli, Çamseki, Kurtlusarımazı, Alaybeyli, Kurtuluş, Barbaros, Fatih, 408 Evler, Menderes, Alparslan ve Gazi Mahallelerine 1:00-4:00 saatleri arası,
Kumlu İlçesi Keli ve Hamam Mahallelerine 9:00-16:00 saatleri arası,
Payas İlçesi Kürtül Mahallesi Çiçek, Nergiz, Gül, Birol, Atatürk, Asım Gündüz, Akasya, Şehit Polis Oktay Selçuk Altun, Yalçın, Ulaşlı, Tufan, Sadık Yıldırım sokak ile İstiklal Mahallesi, Maden, Şengül, Değirmen, Ergül, Türkmen, Yıldız, Kayalık, Bent, Atatürk, Gazi Çoban Hüseyin Aksel, Aysun, Aslan, Özer, Ziya Gökalp, Yazgan, Yalın, Uyar, Turan, Toprak Tepe, Tayfun, Sahil, Meltem, Lale, Karbeyaz, Fahri Korutürk, Doktor Mehmet ve Cemal Gürsel Sokaklarına 10:00-16:00 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Kurtuluş, Tutlubahçe, Kışlak, Aşağıpulluyazı, Çabala, Gürışık, Kızılçat, Kulaç, Leylekli, Şakşak, Yalaz, Yukarıpulluyazı, Arslanyazı, Ayışığı, Görentaş, Güveççi, Hisarcık, Uluyol ve Yayıkdam-lar Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arasında SCADA altyapı çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

ÖSYM’den Güncelleme
ÖSYM’den, 2018 Kamu Personel Seçme Sınavı’na (KPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının güncellendiği bildirildi. Kurumdan yapılan açıklamada, 2018-KPSS’ye (lisans, ön lisans ve ortaöğretim) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamalarının güncellenerek ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtıldığı belirtildi. Adaylar, ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresinden kimlik numaraları ve şifreleriyle güncellenmiş branş bazında sıralamalarını öğrenebilecekler.

Rusya’ya RO-RO
Putin’in Ukrayna üzeri ithalata yasak getirmesinin ardından gündeme gelen, Rusya’ya direkt bir Ro-Ro hattı talebine Bakanlıklar yeşil ışık yaktı. Ro-Ro hattı kurulması için, iki ülkenin Ulaştırma Bakanlıkları tarafından çalışma grubu kurulması kararı alındı.

Hasar tespit çalışmaları
Etkili sağanak sonrası oluşan sel sularının zarar verdiği mahallelerde, hasar tespit çalışmaları yapılıyor.
İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ve belediye ekipleri, Karasu Deresi’nin taşması sonucu sular altında kalan Reyhanlı’nın Karacanlık ve Kumtepe, Kumlu’nun Gülova, Kırıkhan’ın Kazkeli ile merkez Antakya ilçesine bağlı Aşağıoba Mahalleleri’nde incelemelerde bulundu. Bölgedeki tespitlerini sürdüren ekipler, vatandaşlarla da görüşerek temel ihtiyaçları konusunda destek verdi. AFAD ekipleri, ayrıca sel suları nedeniyle ahırlardan çıkartılmak zorunda kalan hayvanlar için barınaklar kurdu.
Türk Kızılayı ekipleri ise Aşağıoba Mahallesi’nde günde 3 öğün sıcak yemek dağıtmaya başladı. Bu arada, su baskını nedeniyle dün trafiğe kapatılan Hatay Havalimanı ana yolundaki çalışmaların sürdüğü, sürücülerin farklı güzergahlara yönlendirildiği kaydedildi.

Sanayi İşletmelerine
Yıllık İşletme Bilgisi Uyarısı
Hatay Valiliği, Bilim ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün tebliğini duyurdu. Duyuruda, sanayi işletmelerine, yıllık işletme bilgilerini en geç 30 Nisan tarihine kadar bildirmeleri gerektiği yer alıyor. Duyuru şöyle:
“6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’na göre, Sanayi Sicil Belgesi alan kuruluşların, her yıl Nisan ayı sonuna kadar Yıllık İşletme Cetveli verme zorunluluğu bulunmaktadır. Bu nedenle, sanayi siciline kayıtlı işletmeler, 2018 yılı faaliyetlerinin yer aldığı 2018 yılı Yıllık İşletme Cetvellerini 01 OCAK 2019 tarihinden itibaren Nisan ayı sonuna kadar vermek zorundadırlar.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın web sayfası www.sanayisicil.sanayi.gov.tr adresinde bulunan Sanayi Sicil Bilgi Sistemi menüsünü kullanarak, yıllık işletme cetveli bilgilerinin belirtilen süre içinde sisteme girilmesi gerekmektedir.
2018 dönemine ait yıllık işletme cetvelini 30 Nisan 2019 tarihine kadar İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’ne teslim etmeyen veya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, www.sanayisicil.sanayi.gov.tr internet adresinden online olarak işlem yapmayan sanayi kuruluşlarına, kanun gereği idari para cezası verilecektir. İlgililerin, cezaya maruz kalmamaları için, anılan süre içerisinde yükümlülüklerini yerine getirmeleri önemle duyurulur.”

Sınıra askeri sevkiyat
Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla Hatay’a gönderilen mühimmat ile malzeme taşıyan askeri araçlardan oluşan konvoy, Gaziantep’e doğru hareket etti. Daha önce Hatay’a gönderilen mühimmat ile malzeme taşıyan askeri araçlardan oluşan konvoy, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinden geçerek Gaziantep kara yoluna doğru ilerledi.
Sınır birliklerine gönderildiği öğrenilen araçlar, güvenlik önlemleri altında hareket etti.

Sinema bileti ayrı
Patlamış mısır ayrı
TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yasaya göre, sinema salon işletmecileri, sinema filmi bileti ile başka bir ürünün satışını aynı anda yapamayacak.

3600 Gösterge için
Çalışmalar sürüyor
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “3600 ek gösterge çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlıklarımızla devam ediyor” dedi.

Okul servislerine kontrol
Türkiye genelinde…
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı birimler tarafından “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ve Okul Servis Araçları Denetim Uygulaması” kapsamında, Türkiye genelindeki eş zamanlı uygulamada; 21 bin 78 okul servisi denetlendi, bin 70 sürücüye ceza kesildi, 167 araç trafikten men edildi.

Sağlıksız ürüne ceza
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2018’de, içlerinde çocuk kozmetikleri, göz makyajı, otel ve erkek kozmetik ürünlerinin de bulunduğu kozmetik ürünlere yönelik yapılan denetimler sonucunda toplam 2 milyon 630 bin 54 lira para cezası kesildiğini bildirdi.

%62’si adres değiştirdi
YÖK tarafından hazırlanan rapora göre, geçen yıl üniversiteyi kazanan adayların yüzde 62’si ikamet adresini değiştirerek farklı ildeki bir yükseköğrenim kurumunda öğrenim görmeyi tercih etti.

Bilirkişilikte
yeni dönem
Bilirkişilerin, raporlarını zamanında sunup sunmadıklarının UYAP bünyesinde oluşturulan takip sistemiyle kontrol edilmesine yönelik uygulama başladı.

Taksit sayısı arttı
Ticaret Bakanlığı’nca, televizyon satışlarındaki taksit sayısı artırıldı. Buna göre taksit süreleri; ses ve görüntü sistemleri satışları ile fiyatı 3 bin liranın üstünde olan televizyon satışlarında 3 ay, bilgisayar ve tablet bilgisayar ile fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan cep telefonu satışlarında 6 ay, fiyatı 3 bin liranın altındaki televizyon satışlarında 9 ay olarak uygulanacak.

Bakan’dan
tatil mesajı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yarıyıl tatilinde öğrencilerden, yeni hayaller kurmalarını ve yeni yerler görmelerini istedi.

2018’de kurulan şirket
sayısı artış gösterdi
TOBB’a göre, kurulan şirket sayısı, 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 17,03 artarak 85 bin 279’a ulaştı, kapananlar yüzde 7,05 azalışla 12 bin 564 oldu.