Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

DSÖ Uzmanları Hatay’da Kimyasal

DSÖ Uzmanları Hatay’da
Kimyasal araştırması yapıyor
Dünya Sağlık Örgütü uzmanı bir heyet dün Hatay’a geldi ve İl Sağlık Müdürü ile görüştü, Suriye’de geçtiğimiz günlerde kimyasal silahlarla yaralandıkları öne sürülen yaralılarla da hastanelerde görüştü.
Geçtiğimiz günlerde Suriye’nin Han Şeyhun bölgesindeki kimyasal saldırıda yaralanan bazı kişiler ilimize getirilerek tedavi altına alınmıştı.

Hatay Barosu etkinliği bugün İskenderun’da
Av. Mehmet Gün ile Söyleşi
Hatay Barosu, bugün İskenderun’daki meslek mensuplarına yönelik mesleki bir konuyu masaya yatırıyor.
Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan Av. Mehmet Gün ile Hukuk Söyleşisi, bugün saat 14.00’te İskenderun Adliyesi Konferans Salonu’nda yapılacak.

Bayırbucaklar için Konferans
MKÜ’DE 25 NİSAN’DA
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde, Suriye’nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenleriyle ilgili bir konferans düzenleniyor. “Geçmişten Günümüze Suriye’de Türk Varlığı ve Bayır-Bucak Türkleri” konulu toplantı 25 Nisan’da.
Tarih Düşünce ve Araştırma Topluluğu – Atatürkçü Düşünce Topluluğu tarafından 25 Nisan tarihinde saat 10:00’da Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Geçmişten Günümüze Suriye’de Türk Varlığı ve Bayır-Bucak Türkleri” konulu konferans herkese açık olacak.

Hatay PTT’ye TSE Belgesi
PTT Hatay Başmüdürlüğü, TS EN ISO 9001:2008 belgesi almaya hak kazandı. PTT Hatay Başmüdürlük personeli, dün pasta kesmek suretiyle bu güzel gelişmeyi kutladı.

SAVAŞ’tan Şehitler Mesajı
Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, yayınladığı Şehitler Haftası mesajında, İslam dininde peygamberlikten sonra gelen en yüce makamın şehitlik olduğunu hatırlattı. Savaş, mesajında şöyle dedi:
“Türkiye’nin dört bir yanından gelerek toprakları için seve seve canını veren şehitlerimiz, ulusal bütünlüğümüzün en önemli göstergesidir. Vatanımızı kanları canları pahasına koruyan, onurumuzu, bağımsızlığımızı tehdit eden, birlik, bütünlük ve iç huzurumuzu bozmaya çalışan her türlü direnişe karşı çıkıp bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimize minnet borcumuz ömür boyu ödenemez. Şehitler Haftası vesilesiyle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve bugüne kadar bu vatan için canlarını vermiş olan tüm aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”

CHP İl Başkanı’ndan Şehidimiz için başsağlığı
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, bir mesajla, önceki gün toprağa verilen Hatay Şehidi Polis Memuru için taziyede bulundu.
CHP İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, “Yüreğimize Şehit Ateşi Düştü” başlıklı mesajında şunları kaydetti:
“Diyarbakır Bağlarda meydana gelen patlamada Şehit düşen Polis Memuru hemşerimiz Burhan Mercan’a Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dilerim.”

Yaman’dan Şehitler Mesajı
Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, bir mesajla, Şehitler Haftası’nda şehitlerimizi saygı ve minnetle andığını bildirdi.
Yaman’ın mesajı şöyle:
“Ülkemizin, topraklarımızın ve bağımsızlığımızın korunması adına hayatını yitiren şehitlerimize minnettarız. Cumhuriyet’i kazanmak adına tek yürek halinde verdiğimiz çetin mücadelede elde ettiğimiz barış ve huzur ortamını koruyarak, çağdaş uygarlık yolunda yürümeye devam edeceğiz. Cumhuriyeti ve onun değerlerini korumak, bizlere bu büyük zaferleri ve güzel yurdu armağan eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamızı sağlayan kahramanlarımızı, şehitlerimizi bu duygu ve düşünceler ile rahmet ve minnetle anıyoruz.”

LYS Başvuruları 17 Nisan’a kadar
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2017-YGS) sonuçlarına göre, YGS’ye giren 2 milyon 162 bin 895 adaydan 2 milyon 161 bin 438’inin puanı hesaplandı.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) girme hakkı elde etti. LYS’ye başvurular, 17 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek. LYS’ye girmek isteyenler, girmek istedikleri bölüm ücreti olarak her biri için 40 TL ödeyecek. Bu arada 2017 LYS sınavları 10 Haziranda başlayacak ve 18 Haziran’da sona erecek. Sınavlar için adaylara verilen ortalama süre de 120-135 dakika.
LYS tarihleri şöyle.
10 Haziran LYS-4 (Sosyal Bilimler)
11 Haziran LYS-1 (Matematik)
17 Haziran LYS-2 (Fen Bilimleri)
17 Haziran LYS-5 (Yabancı Dil)
18 Haziran LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya)

İstasyoncular Bölge Toplantısı
22 NİSAN’DA HATAY’DA
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), 22 Nisan’da Hatay’da toplanıyor. Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Mirioğlu’nun ev sahipliğinde, hem genel yönetim hem de sektörel toplantı yapılacağı duyuruldu. Akaryakıt dağıtım firmalarının üst düzey yöneticileri ile ilimizden üst düzey yetkililerin katılım göstermesi beklenen büyük organizasyon Savon Otel’de gerçekleşecek.

Kutlu Doğum Konferansı
PAZARTESİ GÜNÜ
Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Abdürrezzak ATEŞ hafta başında ilimize geliyor. Ünlü din adamı ATEŞ’in konuşmacı olarak katılacağı Kutlu Doğum Programı’na tüm vatandaşların davetli olduğu duyuruldu. Konferans, 17 Nisan Pazartesi günü saat 17.00’de Kültür Merkezi’nde yapılıyor.

Yurt dışı oylarının tasnifi başladı
16 Nisan referandumu için yurt dışında kullanılan oylar, Ankara’daki ATO Kongre Merkezi’nde toplanarak tasnif işlemine başlandı. Kullanıldıkları illere göre ayrılan oylar, ülke geneliyle eş zamanlı olarak oy kullanma işleminin tamamlanacağı 16 Nisan akşamında sayılmaya başlanacağı belirtildi.

Atık Pil Toplama Yarışması
Son gün 30 Nisan
Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği’nin (TAP) geleneksel olarak her yıl düzenlediği ‘Okullarda Atık Pil Yarışması’nda artık sona geliniyor. 30 Nisan’da sona erecek yarışmada birinci gelen okullara çeşitli hediyeler dağıtılacak.
Hatay’da geçtiğimiz yıl 3 ton civarında olan atık pil toplama miktarının bu sene 5 tonu geçmesi bekleniyor. Birinciliği alan okul bir adet printer kazanırken, ikinci spor seti ve üçüncü okul ise satranç seti İle ödüllendirilecek.

UKOME KARARLARI
Şehir dahili taksi ücreti arttırılırken; Emniyet, Jandarma, İtfaiye ve Polis merkezleri önünde park yapma yasaklandı.
Kısa adı UKOME olan Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, aylık kurumsal toplantısında bazı kararlar aldı. Kararlardan biri, şehir dahili taksi ücretlerinin artırılması ile polis, jandarma ve itfaiye binaları önünde park yasağı uygulaması oldu.

AÖF Sınav tarihleri değişti
Bahar dönemi AÖF sınavları tarihi, 16 Nisan’da yapılacak referandumdan ötürü değiştirilmişti. Güncellenen sınav takvimi ne göre, sınavlar 29 Nisan’da başlıyor 30 Nisan’da sona eriyor. Sınav soruları, E-kampüs sitesinde yayınlanacak. Sonuçlar ise Fakülte’nin resmi web sitesinde açıklanacak. Finaller ise 3 Haziran’da başlıyor, 4 Haziran’da sona eriyor. Üç ders sınavı, 22 Temmuz 2017’de. Sınav merkezleri, Anadolu Üniversitesi tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında açıklanacak.
Cezaevinde bulunan öğrencilerin sınavları, yine 22 Temmuz tarihinde bulundukları cezaevinde yapılacak. Yurt dışı programı çerçevesinde üniversiteye kayıtlı olan öğrenciler, 13 Ağustos 2017 tarihinde bu sınavlara girebilecek.

Yerel Hizmet-Sen’den Çaparali’ya ziyaret
Türk Yerel Hizmet-Sen 2. Bölge temsilcileri, Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali’ye nezaket ziyaretinde bulundu. Sohbet havasında gerçekleşen nezaket ziyaretine Türk Yerel Hizmet-Sen 2. Bölge temsilcileri Bahtiyar Şahin, Özdal Doğan, HATSU sendika temsilcisi Faruk Fırat ve sendika üyesi Sinan Ekmen katılım gösterdi.
HATSU’nun çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve başarılı projelere imza attıklarını belirten sendika temsilcileri, HATSU’nun Hatay’ı her zaman bir bütün olarak ele alarak çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade ederek, içmesuyu, kanalizasyon ve arıtma tesislerine yönelik yapılan projelerin Hatay’ı altyapı yönünde ciddi düzeyde ileriye götürdüğünü kaydetti.

PARA AALEN’DEN…
Reyhanlı’ya Basketbol Sahası
Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, şartlı bağışlarla yaptırılan Reyhanlı 24 derslikli ilköğretim okulu bahçesine basketbol sahası yapımı için Aalen Belediyesi tarafından gönderilen şartlı bağışın kabul edilmesi; yapılan sözleşme çerçevesinde, ihalenin YIKOB tarafından yapılması ve ödeneğin eksik kalması durumunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Hatay Büyükşehir Belediyesi arasında yapılacak ek sözleşmeye istinaden ödeme yapılması teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.
Buna göre, parası Aalen’den gelmek kaydıyla, Reyhanlı’da büyük bir basketbol sahası yaptırılacak.

ÖSYM’den Öğretmenlere…
ÖSYM, sınavlarla ilgili ikinci görev almak isteyen öğretmenlere yönelik duyuru yayınladı.
Buna göre; 2017 KPSS Genel Yetenek/Genel Kültür/Eğitim Bilimleri Sınav Gözlemcilik Görevi ve 2017- KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınav Gözlemcilik Görevi için gis.osym.gov.tr adresi üzerinden görev talebinde bulunabiliyor. ÖSYM açıklamasına göre, görev talebi ekranı 17.04.2017 tarihine kadar açık olacak.

AÜ’de sınav tarihi değişikliği
Anadolu üniversitesi, 27-28 Mayıs’ta yapılması planlanan bahar dönemi dönem sonu sınavlarının 3-4 Haziran’a alındığını bildirdi.
Söz konusu gelişme, genel açıklama ile duyuruldu.