Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MKÜ’den başvuru yok…

Çünkü Tekstil Bölümü yok…

Çünkü Tekstil Bölümü yok…

Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ATHİB) Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması bu sene rekor sayıda başvuru aldı. Sürece dahil edilmiş olsa da, başvurular arasında Hatay MKÜ yok.

2012 yılından bu yana, hem bünyesinde faaliyet gösteren firmaların tasarım kapasitelerinin arttırılması ve yarattıkları katma değeri arttırmak hem de başta bölgede kurulu üniversiteler olmak üzere, Türkiye genelindeki öğrencilerin yaratıcılıklarını desteklemek ve sektöre kazandırmak amacıyla düzenlenen ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması bu sene rekor sayıda başvuru aldı. Başvurular öncesinde ise, aralarında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin de olduğu çok sayıda üniversitede öğrencilerle bir araya gelindi ve konuya dair bilgilendirme yapıldı. Ancak yarışma adına işleyen süreç sadece bu bilgilendirme ile kaldı!
-AÇILACAKMIŞ!-
Alınan bilgiye göre, Türkiye’deki Tekstil Tasarım ve Tekstil Mühendisliği Bölümlerinde okuyan öğrencilere açık olan yarışma kapsamında 83 başvuru alındı ve seçici kurul jüri değerlendirme toplantısı da 16 Haziran tarihinde Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği binasında yapıldı. Ancak bu başvurular arasında, Mersin ve Adana olduğu halde, Hatay yok!
Konuya ilişkin olarak Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden aldığımız bilgide, süreç içerisinde MKÜ öğrencileriyle bir araya gelinse de, üniversite bünyesinde ‘tekstil bölümü’ olmadığı için MKÜ kaynaklı her hangi bir ‘başvuru’ alınamadığı, ancak üniversite yönetiminin yakın dönemde bu yönde bir çalışma yapacağı ifade edildi.
-DOKUMA TEZGAHI-
Yarışma ödülleri kapsamında finale kalan on öğrencinin tümü; Numune Dokuma Tezgahı, LCW Kurumsal Akademi Eğitimi ve Paris Premiere Vision Tekstil Fuarı’nı ziyaret etme hakkını kazandı. Ekim ayında düzenlenecek olan Final Gecesi’nde dereceye giren ilk 3 finalist para ödülü ile ödüllendirilecek ve birinci olan finalist, Ekonomi Bakanlığı desteği ile 2 yıl yurtdışı eğitim hakkı kazanacak. -Tamer Yazar-