Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenler, Atama Takviminin Öne Çekilmesini İstiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), her sene öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerini Mayıs ayında, iller arası yer değiştirme işlemlerini de Haziran ayında yapmaktaydı. Bu sene MEB, resmi bir gerekçeli açıklama yapılmaksızın, il içi atama takvimini Temmuz ayının sonuna, il dışı atama takvimini de Ağustos başına kaydırdı. Öğretmenler, takvimin tekrar eskisi gibi olması için öne çekilmesi adına haftalardır sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor.
Yapılan açıklamalarla, okullar, 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılmayacak ve devam eden uzaktan eğitimler de 19 Haziran 2020 Cuma günü sona erecek. Milli Eğitim Bakanlığı, okullara verilen ara sürecinden dolayı eksikleri kapatma adına, telafi eğitimlerini 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlatacağını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada, resmî eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi, tamamlama ve uyum eğitimi takviminin 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını, eğitimlerin üç hafta süreceğini ifade etti. Ayrıca telafiler, ders yılının başlamasıyla birlikte destekleme ve yetiştirme kursları aracılığıyla yıl boyu da devam edecek.
YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ ÖNE ÇEKİLMELİ
Telafi eğitimlerinin 31 Ağustos 2020 günü başlaması ile birlikte, öğretmenlerin telafi eğitiminden önce bir haftalık seminer dönemi olması da kuvvetle muhtemel bir durum. MEB, telafi eğitimlerinden önce mesleki çalışma, telafi eğitimi öncesi planlama haftası yapar mı bilemiyoruz. Ancak telafi eğitimlerinin 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü başlaması ile birlikte, tayin isteyecek öğretmenlerin iki ayağı bir pabuca girecek, diyebiliriz.
İl içi atamalar ne zaman yapılacak?
Önceki yıllarda Mayıs ayında yapılan il içi atamalar, bu sene Temmuz ayında yapılacak. Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri başvuruları, 20 Temmuz 2020-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında alınacak ve il içi atama sonuçları, 28 Temmuz 2020 tarihinde açıklanacak. İl içi ataması çıkan öğretmenler, görevden ayrılma işlemlerini 4 Ağustos 2020 tarihi itibarıyla yapabilecekler.
İL DIŞI ATAMA TAKVİMİ SON DURUM
Her sene Haziran ayında yapılan il dışı yer değiştirme işlemleri ise Ağustos ayında yapılacak. Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri başvuruları, 6 Ağustos 2020- 10 Ağustos 2020 tarihleri arasında alınacak olup, atama sonuçları 11 Ağustos 2020 tarihinde açıklanacak ve il dışı ataması çıkan öğretmenler de 12 Ağustos 2020 tarihi itibariyle eski okullarından ayrılış yapıp yeni okullarında göreve başlamak için hareket edebilecekler.
Eğitimciler, telafi eğitimlerinin 31 Ağustos tarihinde başlayacak olması nedeniyle, haftalardır öğretmenlerin yer değiştirme takvimini öne çekme taleplerinin artık zorunlu hale geldiği görüşünü savunarak, “Bu yüzden MEB, isteğe bağlı yer değiştirme takvimini ve özür grubu takvimini öne çekmelidir” diyor. -Haber Merkezi-