Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pusula liselileri doktor olmak istiyor

Pusula Akademi Okulu’nun “doktor

Pusula Akademi Okulu’nun “doktor olma hedefindeki” öğrencileri, önceki gün Antakya Mozaik Tüp Bebek Merkezi’ne ziyarette bulundu.
Meslekleri tanıma ve yerinde bilgi alma amacıyla; Pusula Akademi kurucusu Sevar Şahutoğlu, Müdür Yardımcısı Yaşar Akkaya ve Edebiyat Öğretmeni Mahmut Onur Eray eşliğinde Mozaik Tüp Bebek Merkezi koordinatörü Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay’ı ziyaret eden Pusula Akademi Okulu öğrencileri, YKS’de tercihlerini Tıp’tan yana kullanacaklarını söylediler.
-MESLEK AŞKI-
Mozaik Doğum Hastanesi Tüp Bebek Birimi Sorumlusu Dr. Koray Altunay, Tıp Fakültesi tercihi düşünen öğrencilere meslek hakkında bilgi verdi. Altunay, doktor olma yolunun uzun ve engebeli bir yol olduğunu, bu mesleği seçmek isteyenlerin azimli, istekli ve güçlü olmaları gerektiğini hatırlattı ve şunları söyledi:
“Hazırlık sınıfı hariç, 6 yıllık bir fakülte süreci var. Daha sonra mecburi hizmet ve ardından binlerce doktorun katıldığı bir sınavda başarı elde etmeye çalışıp uzmanlık eğitimine hak kazanma ve 4-5 yıllık bir uzmanlık eğitimi süreci, ardından tekrar mecburi hizmet.
Yani bu işi ‘aş için değil, aşk için yapacaksanız’ seçin! Bu aşk da meslek aşkı. Herkes sıcak yatağında yatarken, sizin, gece gündüz demeden hastalarınızın iyi olması için çalışmanız gerekecek. Bunu severek yapacaksınız ki, hastalarınız mutlu ve iyi olsun. Ben başa dönsem, her türlü zorluğuna rağmen yine bu kutsal mesleği seçerdim.”
-EN İYİ OLUN-
Altunay, tüp bebek ile ilgili sorular üzerine de şunları söyledi:
“Tüp bebek, mesleğimizin en keyifli uğraşlarından biri. Uzmanlık eğitimi üzerine, tüp bebekle ilgili bir eğitim ve sertifikasyon süreci var. Büyük uğraşlar gerekiyor. Çok zorlu ve yorucu bir süreçten sonra Hatay’ımıza bu merkezi kazandırdık. Burası için bir ilkti ve çok başarılı işlere imza attık. Sizlere de tavsiyem şudur: Şehrimizde eksik olan ne varsa, onu tespit edin ve o doğrultuda en iyi olun ve lütfen tekrar memleketinize dönün, buraya hizmet edin. Şehrimizi kalkındırmak en önemli görevimizdir.”
Programın finalinde, Özel Pusula Akademi Lisesi öğrencilerine Tüp Bebek Merkezi’ni dolaştırarak yaptıkları uygulamalar hakkında bilgi veren Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay, aynı zamanda öğrencilerden gelen soruları da cevaplandırdı. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
-Selvi Günay-