Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriyeli Prematüre İkizler, entübe halde Türkiye’ye getirildi!

Şifayı, Samandağ 100.yıl hastanesinde

Şifayı, Samandağ 100.yıl hastanesinde buldular…

Suriye’nin İdlib kentinde dünyaya gelen ve solunum yetmezliği şikayetiyle, ilimiz Özel 100. Yıl Samandağ Hastanesi’ne sevk edilen prematüre ikiz bebekler, sağlığına kavuştu. 17 günlük Raziye ve Meryem bebekler, yapılan titiz bir tedavinin ardından görevlilere teslim edilerek ülkelerine gönderildi.
Özel 100. Yıl Samandağ Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Volkan Can, yaptığı açıklamada, ikiz bebeklerin, erken doğumla beraber solunum sıkıntısı nedeniyle, entübe halde ve solunum cihazına bağlı olarak geldiğini söyledi.
Yoğun bir destek ve tedavinin ardından, ikizleri solunum cihazından ayırdıklarını ifade eden Can, şöyle devam etti:
“İkizler, hastaneye geldiklerinde durumları çok kötüydü. Yoğun bir mesaimiz oldu. İlk olarak solunum sorunuyla ilgili müdahaleler yaptık. Daha sonra tedrici olarak beslenmeleri artırıldı. Yapılan bütün müdahaleler neticesinde, bebeklerimiz sağlığına kavuştu. Şuan aşıları da yapılarak taburcu edildi.”
Yeni doğan bebeklerin birçoğunda bu tür komplikasyonlara karşılaşıldığını belirten Dr. Can, yerinde ve zamanında müdahalelerle bebeklerin sağlığına kavuştuğunu bildirdi. -Cemil Yıldız-