Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SYKP Genel Başkanı KAYA gözaltında

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Ahmet Kaya, Perşembe günü Antalya’dan İstanbul’a geldiği Sabiha Gökçen Havaalanı’nda gözaltına alındı.
SYKP İl Eş Başkanı Hülya Kavuk yaptığı açıklamada, gözaltına alınma nedeninin; propaganda yapmak, eylemlere katılmak ve sosyal medyada paylaşımında bulunmak olduğunun kendilerine aktarıldığını kaydederek, “Antalya Savcılığı tarafından verilen bu gözaltı kararı, keyfiliğin ve eziyetin geldiği noktayı göstermektedir” açıklaması yaptı.
Parti binasında Partililerin de katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, Ahmet Kaya’nın SYKP’nin Eş Genel Başkanı ve adresi belli olduğunu hatırlatan Hülya Kavuk, şöyle devam etti:
“Genel Başkanımız Ahmet Kaya, herhangi bir soruşturma nedeniyle kendisi çağrıldığında bu çağrıya uyacaktır. Ama Eş Genel Başkanımız, Antalya’dan uçağa binerken değil, indiği İstanbul’da gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüş ve orada tekrar Antalya’ya götürülmek için bekletilmiştir. Ahmet Kaya, henüz uçakta olduğu saatlerde de, Antalya’da bulunan evi polislerce aranmaya başlanmıştır. Başkanımız, bu hukuksuz uygulamayı protesto etmek için açlık grevindedir.”
Bu arada, SYKP’nin 13-14 Ekim tarihlerinde büyük kongresini yapacağı hatırlatılarak, bu gözaltının gözdağı amaçlı olduğu öne sürüldü. -Cemil Yıldız-