Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarafımızca Bölgeye Bırakılmamıştır!

Altınözü Belediyesi’nin, ilçeye, Hatay

Altınözü Belediyesi’nin, ilçeye, Hatay BŞB’nin 20 köpeği bıraktığı iddiasına yanıt:

Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı’nın, geçtiğimiz hafta sonu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne (BŞB) bağlı ekipler tarafından Altınözü ilçesine sokak köpeklerinin bırakıldığını belirtmesi üzerine, BŞB tarafından kamuoyunu bilgilendirme anlamında yapılan açıklamada, böyle bir şeyin söz konusu olmadığı kaydedildi.
BŞB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın iddialarla ilgili açıklaması şöyle:
“Altınözü Belediyesi tarafından henüz geçici bakımevi kurulmadığından, kurumumuz tarafından, 19.11.2019 tarihinde Altınözü Belediye Başkanlığı’na yazılan resmi yazıyla, ‘Tarafınızca bir yakalama ekibi kurularak; yaralı, güçten düşmüş, bakıma muhtaç hayvanları öncelikli olmak kaydıyla, toplama işlemlerinin tarafınızca yürütülmesi ve tarafımıza teslimi ile ilgili iletişime geçilmesi hususu’ belirtilmiştir. Bu bağlamda, kurumumuza ait Defne ilçesinde bulunan Geçici Hayvan Bakımevi’nde kısırlaştırma, aşılama ve işaretleme işlemleri yapıldıktan sonra, hayvanlar, alındıkları ortama geri bırakılmaktadır.
Altınözü Belediye Başkanı’nın paylaştığı fotoğraflarda görüldüğü üzere, köpeklerin kulağında küpe bulunmadığı gibi, tarafımızca bölgeye bırakılmamıştır.
Sokak köpeklerini toplama görevi, ilçe sınırları içerisindeki ilçe belediyesi ile İlçe Tarım Müdürlükleri olup, kurumumuza bağlı ekipler, Altınözü Kaymakamlığı’nın talepleri üzerine bölgeye giderek, defalarca hizmet vermiştir.
Altınözü Belediye Başkanlığı’ndan beklentimiz, İçişleri Bakanlığı’nın 2020 tarihli genelgelerine ve İl Hayvanları Koruma Kurulu’nun almış olduğu karara uyarak, geçici hayvan bakımevini ivedilikle kurmalarıdır. Şayet Altınözü sınırları içerisinde barınak ve doğal yaşam alanı için yer tahsis edilmesi durumunda, kurumumuz tarafından gerekli çalışmaların yapılacağını belirtiriz.
Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği’ne göre, ısırma vakalarında yerinde müdahalenin ve yerinde karantinanın öneminden kaynaklı, ilçe belediyelerinin karantina merkezi kurmalarının zorunlu olduğunu belirtir, kamuoyuna saygılarımızı sunarız.” -Cemil Yıldız-