Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi köprüde durum ne?

Tamiratı yaptık mı? Üzerinden

Tamiratı yaptık mı?

Üzerinden iş makinesi geçirilmeye çalışılırken kenar kısımlarında çökme yaşayan Batıayaz’daki taş köprünün son halinden yansıyanlar, düzeltmenin ne zaman yapılacağını soranların hedefinde!

Tarihi ve kültürel birikimi nedeniyle Türkiye coğrafyasındaki birçok şehirden farklı bir noktada yer alan Hatay, tam da bu konuda yaşadığı sorunlarla gündemde yer almaya devam ediyor. Saint Simon Manastırı’ndan Dor Mabedi’ne, Beşikli Mağarası’ndan Arkeoloji Müzesi’ne uzanan hatta farklı sorun başlıklarıyla gündeme gelen kentin Batıayaz noktasında bulunan eski taş bir köprünün Mart ayında yaşadığı ‘çökme’ sorunu ise devam ediyor!
Samandağ’ın en güzel manzara fotoğraflarının çekildiği yerlerden biri olarak kabul edilen tarihi Batıayaz Köprüsü, üzerinden geçirilmeye çalışılan bir iş makinesinin ağırlığı nedeniyle bazı kısımlarında bozulmalar yaşamıştı. Köprünün hemen kenarında yaşanan bu duruma aradan geçen zaman içinde neden müdahale edilmediğini soran vatandaşlar, “Buradan sadece araçlar geçmiyor ki… Turistler de bu yolu sıkça kullanıyor, hatta yörenin insanları! İlla bu duruma bir de başka bir kaza mı eklemek istiyoruz?” demeyi ihmal etmediler.
-Tamer Yazar-