Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Doğan: Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak hepimizin görevi

Hatay Valisi Rahmi Doğan,

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Cumhuriyet’in 96.Yıldönümü gurur ve sevincini yaşadığımız bir süreçten geçtiğimizi kaydederek, “Cumhuriyet’i sonsuza kadara yaşatmak hepimizin görevidir” dedi.
Salı günü Gündüz Caddesi’ndeki bayram kutlaması ve geçit töreni öncesinde halkın bayramını kutlayan ve törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Vali Rahmi Doğan, Cumhuriyetimizin 96. Yıldönümünü kutlamanın büyük coşkusunu, heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşadığımızı belirterek şunları söyledi:
“İnsanlık tarihi boyunca, büyük devletler kurarak, hür ve bağımsız yaşamış yüce Türk Milleti, varlığına ve bağımsızlığına kast edenlere boyun eğmeyeceğini çok iyi biliyordu. Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da ‘ya istiklal ya ölüm’ parolasıyla Samsun’a çıkarak, kurtuluş mücadelesini başlatmış ve yediden yetmişe tüm Türk Halkının katılımıyla, dünyada benzeri bulunmayan ve tarih sayfalarına altın harflerle yazılan bir zaferin yaratıcısı olmuştur.
Büyük Önder Atatürk, ‘Türkiye halkı, asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı hayatın şartı kabul etmiş bir milletin kahraman evlatlarıdır. Bu millet istiklalsiz yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır’ diyerek, her vesile ile yeni devletin yönetim şeklinin Cumhuriyet olacağını ifade ediyordu.
Atatürk’ün, ‘Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir’ sözünde anlamını bulan milli egemenlik ilkesinin en iyi korunduğu ve gözetildiği yönetim şekli olan Cumhuriyet ile başlatılan kalkınma hamlesi ile ülkemizin kaderi değişmiştir. 96 yılda, Türkiye baştan başa imar edilmiş, başta altyapı olmak üzere; enerji, ulaşım, iletişim ve sanayi hamleleri gerçekleştirilmiştir.”
-GENÇLERE ÇAĞRI-
Vali Rahmi Doğan, törene katılan öğrencilere de hitabında şunları söyledi:
“Sevgili Gençler… Cumhuriyet; her türlü gelişmeye, ilerlemeye açık olan bir yönetim şeklidir. Cumhuriyet; özgürlük, çalışmak, yükselmek, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak demektir. Cumhuriyet; milli birlik ve beraberlik ruhu demektir. Kısacası cumhuriyet; modern bir devletin tüm ilkelerini geleceğe en sağlam şekilde taşıma azmi ve kararlılığı demektir.
Sizler, bu Cumhuriyetin en büyük dayanağı ve asıl gücüsünüz. Bu vatan, bu bayrak, bu bayram sizlere emanettir. ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu siz yüceltip devam ettireceksiniz’ diyen Atatürk’ün gösterdiği yolda yürüyerek, istiklal ve Cumhuriyetimizi sonsuza kadar müdafaa ve muhafaza etme görevinizi asla unutmayacağınıza gönülden inanıyoruz.”
-ORTAK GÖREV-
Vali Doğan’ın Hatay Halkına mesajı ise şöyle oldu:
“İşte tüm bu değer ve kazanımların temelini oluşturan Cumhuriyetin sonsuza dek yaşatılması, hepimizin ortak görevi ve sorumluluğudur. Her ferdimizle, milletçe, devletimizin bekası ve milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız. Bunun için gerekli olan güce, yeterli akla, birikime ve tecrübeye sahibiz.
Bu inançla, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onu, kahraman ecdadımızı, aziz Şehit ve Gazilerimizi, milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız. Biliyoruz ki, ay yıldızlı bayrağımızın altında vakit; tek yürek, tek vücut ve tek millet olma vaktidir. Vakit, akıl ve gönül birliği vaktidir. Vakit, ecdattan teslim alınan mirası geleceğimizin teminatı gençlere en iyi şekilde teslim edebilmek için gayret gösterme vaktidir.
Sözlerimi, büyük önder Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum. ‘Türkiye Cumhuriyeti; büyük Türk Milletinin öz ve en değerli malıdır. Kıymetli evlatlarının elinde daima yükselecek, sonsuza kadar yaşayacaktır.’ Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor ve hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”
Salı günü Gündüz Caddesi’ndeki törende, daha sonra Hatay Fen Lisesi öğrencileri Dilan Berrak ve Berkay Doğru, birer şiir okudu. Tören, Hatay Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde, resmi geçitle sürdü. Vali Doğan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay Uğur Anabal, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, geçit yapan asker ve öğrencileri ayakta selamladı. Resmi geçit töreninin ardından, kutlamalar sona erdi.-Cemil Yıldız-