Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yaş meyve ve sebze ihracatı

1,39 milyar dolara yükseldi

1,39 milyar dolara yükseldi

Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği (AKİB) Başkanı, Hatay- Samandağlı İşadamı Nejdat Sin, AKİB’in % 81’lik pay ile Türkiye narenciye ihracatına en çok katkı sağlayan Birlik olduğunu söyledi. Hatay ise bu katkıya en yüksek orandan destek veren illerin başında geldi.

2018 yılının ilk sekiz ayı ihracat rakamlarını değerlendiren Akdeniz Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı, Hatay-Samandağlı İşadamı Nejdat Sin, ihracattaki bu artışa en çok katkıyı sağlayan alt ürün grubunun miktarda % 36, değerde % 24 oranında artış göstererek ihracatı 572,3 milyon dolara ulaşan taze meyve olduğunu belirtti.
Yıllık 4,5 milyon ton üretimi ve 1 milyar doları aşan ekonomik değeriyle özellikle Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde doğrudan ya da dolaylı 5 milyon kişinin geçimini sağladığı narenciye sektöründe, 2018-2019 ihracat sezonunun 20 Ağustos itibariyle açıldığını belirten Sin, narenciye sezonunun tüm üreticilere, ihracatçılara ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileyip, yeni pazarlara açıldığımız, ürün yelpazemizin arttığı karlı bir sezon olmasını temenni etti.
-FUAR TAKVİMİ-
Hataylı üretici ve ihracatçıların yoğun bir şekilde takip ettiği ve katılım sağladığı Fuar takvimine dair de bilgi veren Sin, “5-7 Eylül tarihlerinde AKİB olarak milli katılım sağladığımız Asia Fruit Logistica Fuarı’nı gerçekleştirdik. 17-20 Eylül’de de World Food Moscow Fuarı’nda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Alternatif pazarlarımızı genişletmek yönünde faaliyetlerimiz devam ediyor ve bu kapsamda yılsonuna kadar Dubai, İspanya ve Çin gibi önemli pazarlarda gerçekleşen uluslararası fuarlarda da sektör paydaşları ile buluşmaya gayret edeceğiz” dedi. -Tamer Yazar-