Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurtdışında Kazanıp Ülkemize Yatırıyoruz

Tosyalı, memleketimizin kaynaklarını başka

Tosyalı, memleketimizin kaynaklarını başka ülkelerde heba edenlere seslendi, “yanlıştan dönmeleri” çağrısında bulundu.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yurtdışında yüksek standartlarda yaşayan Türklerin bile salgında soluğu Türkiye’de aldığını söyledi, “Gidenler, gerçeği gördü. Batı, rezil rüsva olunca, Türkiye’ye gelmek için yalvardılar” dedi.
Türk sanayisinin önde gelen isimlerinden olup, ülkesinden kazandığı paraları yurtdışına kaçıran kişileri esefle kınadığını söyleyen Fuat Tosyalı, “Batı’nın cazibesine kapılıp yurtdışına gidenlerin, salgın sürecinde nasıl panikle soluğu Türkiye’de aldıklarını gördük. Atalarımızın dediği gibi, bir musibet bin nasihatten iyidir. İnşallah bu pandemi akıllarını başlarına getirir” dedi.
Kendi ülkelerinin kaynaklarını götürüp başka ülkelerde heba eden bu kişilere, “Bu yanlıştan derhal dönün” diye seslenen Fuat Tosyalı, “Ülkemizin, yatırıma ve bu paraya ihtiyacı var. Bu kadar yatırma açık, yatırımcı dostu bir ülke daha bulmanız mümkün değil. Unutmayın ki, ülkemiz ne kadar güçlüyse, biz de vatandaşlar olarak o kadar güçlü oluruz” dedi.
Yurtdışında kendine gelecek kurmuş kişilerin, salgın sürecinde ülkelerinin kıymetini çok daha iyi anladığını söyleyen Fuat Tosyalı, “Benim bilhassa tanıdığım-bildiğim birçok insan, bu süreçte ‘başımıza bir şey gelirse’ diye büyük bir korku yaşadı. Oysa gerçekten çok yüksek standartlarda yaşıyorlardı orada. En iyi okullarda okuyup, en iyi pozisyonlarda çalışan bu kişiler, salgında bir an önce Türkiye’ye gelmek için araya kimleri koydular, yalvarıp yakardılar, büyükelçiliklerimize akın ettiler” diye konuştu.
Batı’nın sosyal yaşamının yurtdışına gidenlere cazip geldiğini anlatan Fuat Tosyalı, “Hayat; sadece sosyal yaşamdan, lüks kafelerden, restoranlardan, şaşaalı binalardan ibaret değil. Sağlık, her şeyden önemli” değerlendirmesinde bulundu.
Fuat Tosyalı, Türkiye’nin yaptığı dev yatırımlara burun kıvıran kişilerin de bu süreçte bu yatırımların önemini anladığını belirterek, “Ülkemizin yardım etmediği, el uzatmadığı bir ülke ve millet kalmadı. Biz işadamları için bu çok büyük bir sermaye olacak. Bu gururu bize yaşatan Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Bu, bizim için muazzam bir güç” dedi.  Mehmet ÖZGÜN